Over ons

Lochem is een stadje dat is ingeklemd tussen Het Twentekanaal en de rivier de Berkel.
Beide wateren zijn schitterende viswateren met een goede visstand en talrijke schitterende stekken voor wit-, karper- en roofvissers.
Daarnaast heeft Lochem een schitterende gracht die door met name door de jeugd steeds meer ontdekt wordt als schitterend viswater, met vaak verrassende vangsten.
Ons streven is: een goed en schoon viswater waar voldoende vis aanwezig is voor iedereen.
Zodat iedereen telkens weer kan genieten van onze mooie viswateren.

Als hengelsportvereniging houden wij ons bezig met:

het verwerven van loop- en visrechten op die wateren die voor de sportvisserij van belang zijn
het beheer van de visstand
het beheer van het viswater
het verwerven van kennis om een visserijkundig beheer te kunnen voeren
het stimuleren van de hengelvangstregistratie om meer aan de weet te komen over de visstand en de vissoorten
het streven naar wettelijke regelingen en overheidsmaatregelen, waarbij de belangen van de sportvisserij worden gewaarborgd

het bevorderen en in stand houden van natuur en milieuwaarden die voor de visstand van belang zijn het behartigen van de belangen van de sportvissers in het algemeen en in het bijzonder van de bij de vereniging aangesloten leden die de sportvisserij beoefenen.

Sportvissers die gebruik maken van onze viswateren dienen er rekening mee te houden dat zij gecontroleerd kunnen worden door onze verenigingscontroleurs die in overleg met politie deze controles uitvoeren.

De leden en gastleden wordt verzocht aan deze controle alle medewerking te verlenen om op deze wijze de zwartvisserij terug te dringen.

Vergunningen & Lidmaatschap.

H.L.V.de Brasem is aangesloten bij Midden Nederland.

HLV "de Brasem" verstrekt de volgende vergunningen:

* Loop- en visrechten voor de visvijver de S 57.
deze wordt niet meer verstuurd, met het logo van de brasem Lochem  en gouden karper Laren op de vispas
  mag in de S57 gevist worden.

* Vispas via Hengelsport Federatie Midden Nederland.

Vergunningen voor de Berkel en Twentekanaal zitten bij de vispas.