HLV ”De Brasem” Lochem is opgericht op 12 november 1932.
Als hengelsportvereniging zijn we aangesloten bij Hengelsport Federatie Midden Nederland en Sportvisserij Nederland.
En Sportvisserij Nederland is weer aangesloten bij NOC-NSF.
Lochem is een stadje dat is ingeklemd tussen Het Twentekanaal en de rivier de Berkel.
Beide wateren zijn schitterende viswateren met een goede visstand en talrijke schitterende stekken voor wit-, karper- en roofvissers.
Daarnaast heeft Lochem een schitterende gracht die door met name door de jeugd steeds meer ontdekt wordt als schitterend viswater, met vaak verrassende vangsten.
De meeste wateren zijn ingebracht bij Sportvisserij Nederland. Dit geld ook voor Berkel
en het Twente Kanaal. Deze wateren staan vermeld in de Gezamenlijke Lijst van
Nederlandse Viswateren welke samen met een geldige vispas het recht geven om in deze wateren te mogen vissen. De Berkel en het Twentekanaal zijn hier ook in ondergebracht.
Waar precies gevist mag worden is weer te vinden op www.visplanner.nl
Als verenging organiseren we diverse jeugd activiteiten zoals vislessen en wedstrijdjes, voor de senioren enkele losse wedstrijden en een zomercompetitie.
Samen met onze buurt vereniging De Gouden Karper uit Laren beheren wij een mooie visvijver de S 57 aan de Oude Holterweg in Laren, en de visvijver bij
Restaurant & Spelerij De Witte Wieven in Zwiep. Als u geen lid bent van één dezer verenigingen zijn er dagkaarten te koop.

Wat staat zoal te gebeuren in 2020.
Het bestuur van H.L.V. ”De Brasem ” Lochem is al enkele jaren tevergeefs op zoek naar nieuwe bestuursleden. Tot op heden zonder resultaat.
Enkele zittende bestuursleden hebben te kennen gegeven binnenkort hun functie neer te willen leggen. Dit houdt in dat het voortbestaan van de vereniging niet gewaarborgd kan worden. Daarom is het bestuur opzoek gegaan naar een mogelijke fusie met een andere vereniging.
Omdat wij al enkele jaren een nauwe samenwerking met H.S.V. ”De Gouden Karper”
uit Laren hebben, vinden wij dat dit voor ons een geschikte fusie partner is.
Het bestuur van H.S.V ” De Gouden Karper” uit Laren is dezelfde mening toegedaan.
Op de jaarvergadering van 13 februari 2020 was niet de vereiste twee/derde van de leden aanwezig zodat de stemming over de eventuele fusie niet in stemming kon worden gebracht. De stemming is daarom verdaagt naar 16 maart 2020, dan is er statutair geen twee/derde meerderheid nodig.
Aanwezig zijn 10 leden op de ledenvergadering van 16 maart 2020.
Voor de fusie met De Gouden Karper Laren hebben 10 leden voor gestemd.
Er zijn ook 7 stemmen per volmacht uitgebracht deze 7 leden stemden voor de fusie, zodat de fusie met 17 stemmen voor is aangenomen.
Wij zullen proberen om voor 1 oktober 2020 de fusie rond te krijgen zodat er op 1 januari 2021 gestart kan worden met een nieuwe vereniging.